Започна ремонтът на ул. „Мара Тасева“ в квартал „Аспарухово“

Прочетена: 41

Започна ремонтът на ул. „Мара Тасева“ в кв. „Аспарухово“ във Варна, който е първият пътен инфраструктурен обект от инвестиционната програма на Община Варна по Оперативна програма „Региони в растеж“, предава Агенция „Фокус“. На събитието присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, депутати, областният управител Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних, председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов, заместник-кметове, районни кметове, общински съветници и граждани. Строителството, което е на стойност около 6 млн. лева, предвижда реконструкция на трасето в обхват от бул. „Първи май” до бул. „Народни будители”, с изграждане на пешеходни пасарелки, скатно залесяване на брега на канала море – езеро, изграждане на детски площадки, зони за отдих, атракциони, спортни площадки и велоалеи, каза кметът на Варна Иван Портних. Той благодари на премиера за подкрепата на правителството за район „Аспарухово“ – за изграждането на охранителните канали, за терена на „Рибни ресурси“, както и за съвместната работа по проекта за новото рибарско пристанище.
„Нашата роля е да осигурим финансиране, след това се проектира. Персоналната отговорност за обектите е на кмета. Ще помогнем и за Аспаруховия мост, който не е виждал основен ремонт от построяването си“, каза Бойко Борисов.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.08.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.