Годишно държавата губи 2 млрд. лв. от катастрофите, случващи се в Кресненското дефиле

Прочетена: 35

Годишно държавата губи 2 млрд. лв. от катастрофите, случващи се в Кресненското дефиле – за медицинска грижа, обезщетения, възстановяване на инфраструктура, пресметнали са от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. За 5 години в дефилето са станали 270 катастрофи. В участъка Благоевград-Сандански са станали 893. Ранените са общо 419 души, загиналите – 77. Освен човешките жертви, местните хора смятат, че ще претърпят и огромни загуби в крайпътните си хотели, ресторанти и магазини. Според петия проект за магистрала, в дефилето са предвидени пет пътни възела и площадки за бизнес и търговия.
Иван Бойков, изп. дир. на Камарата на строителите: В този вариант е помислено и за това. Има пътни възли, един път извадено движението от Кресна, втори път – има създадени площадки за бизнес, така че е потърсено техническо решение за това – хората да не останат заобиколени, така да се каже.

Информацията е на БНТ

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.08.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.