Лондон иска повече британски стоки на пазара на ЕС след Брекзит

Прочетена: 24

Лондон иска да разшири наличността на британски стоки на пазара на Европейския съюз след Брекзит и да сложи край на пряката юрисдикция на най-висшия европейски съд – това ще бъде заложено в два документа на британското правителство, които ще бъдат публикувани следващата седмица, предадоха ДПА и „Ройтерс“, цитирани от БТВ.

Британската стратегия в преговорите за излизането си от ЕС ще бъде публикувана преди следващия кръг преговори, предвидени за края на този месец. Общо ще бъдат публикувани пет нови документа, каза британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис. Те ще обхващат пет области – стоки и услуги на пазара, юрисдикция на Европейския съд, поверителност на официалните документи и на информационния обмен с ЕС, сътрудничество в областта гражданското правораздаване и потоците от данни между Великобритания и ЕС.

Миналата седмица Лондон публикува предложенията си за бъдещо митническо споразумение с ЕС и за избягването на физическата граница с Ирландия след излизането на Великобритания от ЕС.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.08.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.