Откриха приемна на Трето РПУ на Женски пазар в София

Прочетена: 50

От днес на територията на Женски пазар В София работи приемна на полицейските и младши полицейските служители на Трето РПУ. В нея ще работят 3 полицейски служители с работно време от 8,30 до 17,30ч. При усложнена обстановка в района се предвижда да се работи извънредно или в почивните дни. Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че това е поредната стъпка в подобряване на средата в района. „След реконструкцията на пазара, влагаме усилия в осигуряване на сигурността и чистотата в района. До този момент е изградена система за видеонаблюдение от 61 камери и център с 24-часово дежурство. Разпоредили сме да има постоянен патрул на Общинска полиция и от страна на СДВР“, обясни столичният градоначалник. Тя допълни, че в различни райони на общината съществуват изнесени приемни на полицията, които се намират в общински помещения. 110 е броят на приемните. „Тук и в подлеза на Централна гара специално настоях на има приемни. Постоянното присъствие на служители на МВР вече е достатъчно респектиращо“, каза още тя.
На територията на Столична община продължава разширението на системата за видеонаблюдение с оглед на предстоящото председателство на Съвета на ЕС. Към съществуващите към момента 2700 общински камери ще бъдат прибавени още 244 устройства по продължението на основните пътни трасета. Ще се осигури свързаност на системите на Столичната община и на МВР.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.