Седмица на спорта ще се проведе в София от 16 септември

Прочетена: 29

„София – Европейска столица на спорта“ и Столична община отбелязват тазгодишната Европейска седмица на спорта с богата палитра от спортни събития и активности. Програмата предвижда няколко фестивала, 32 спортни възможности, демонстрации, обучения, велокарнавал, томболи с награди, танцови конкурси с изпълнения на състави-лауреати и др. Всички прояви и сетове са разположени в Княжеската градина около монумента на Съветската армия, съобщава www.sofia2018.bg., съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Седмицата стартира тази събота с Деня на танците, движението и здравословната храна, който ще събере в началото на сцената най-добрите в стрийт денс и хип-хоп. Конкурсът ще продължи с изпълнения на народни танци в два тура с участието на лауреатите от Националния фестивал на клубовете за народни хора „Хоро се вие, извива“. Кулминацията ще бъде едночасовото шоу на виртуозите в духовата музика от Брас бенд „Виво Монтана“. Фестивалът е посветен и на здравословната храна, поради което производители на домати ще промотират с подкрепата на МЕТРО един от емблематичните в живота на българина зеленчук на специално изградени щандове. Предвидени са много конкурси, викторини с награди, денят ще бъде пълен с настроение и забава, добре дошъл е всеки, който иска да се почувства добре и да прекара няколко часа в активна и приятна почивка сред танцуващи и спортуващи хора. Допълнителен колорит в празника ще внесе тазгодишният Велокарнавал. Той се организира от София – Европейска столица на спорта и сп. 360 за втора поредна година. Желаещите се събират за подготовка и украса в 10.30 ч. на централния вход на Южния парк, воденото от специална платформа шествие тръгва в 11.30 ч., за да премине по софийските уличи и булеварди преди да се слее с множеството в Княжеската градина около 12.15 ч. Там после са предвидени редица конкурси с награди за най-добра визия, най-колоритно украсен велосипед и др.
Програмата на София 2018 през Европейската седмица на спорта ще продължи в сряда, 20 септември, от 16 до 19 ч. на същото място с Ден на бойните изкуства и спортове. Предвидени са демонстрации и състезания в пет различни спорта –таекуон-до(куадратлон), самбо, таекуондо WTF, джудо и карате. Деца от школите и елитни състезатели ще представят отделните бойни спортове и ще дадат възможност на всеки желаещ да получи първи уроци в бойните изкуства.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.