Министърът на туризма Николина Ангелкова разговаря със Зураб Пололикашвили, новия генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН

Прочетена: 30

Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с новия генерален секретар на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН Зураб Пололикашвили от Грузия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. Двамата разговаряха в рамките на 22-рата Генерална асамблея на СОТ в Китай. Неговата кандидатура за отговорния пост бе гласувана в рамките на 105-ата сесия на Изпълнителния съвет на СОТ в Мадрид през месец май 2017 година и България беше сред страните, които я подкрепиха.
България подкрепя грузинския кандидат за поста на генерален секретар от самото начало, каза министър Ангелкова. И допълни, че страната ни даде своя положителен вот за г-н Пололикашвили и в двата тура на гласуване по време на 105-ата сесия на Изпълнителния съвет на СОТ. Вярвам, че и с новия генерален секретар на организацията сътрудничеството между СОТ и Министерството на туризма ще бъде все така успешно и занапред, коментира още тя.
Двамата обсъдиха възможностите за партньорство между Министерството на туризма и СОТ, както и бъдещи съвместни инициативи за устойчивото развитие на сектора. Министър Ангелкова запозна Зураб Пололикашвили с предстоящата организация на 2-рото издание на „Международния конгрес на световните цивилизации и древните маршрути“ (International Congress on World Civilizations and Ancient Routes). Тя уточни, че наименованието е предложено от Министерството на туризма и вече е одобрено от Световната организация по туризъм.
СОТ ще предприема действия за оказване на подкрепа на страните както на национално, така и на регионално ниво, посочи г-н Пололикашвили. И допълни, че организацията ще продължи да насърчава принципите и прилагането на Глобалния кодекс на етиката в туризма за постигане на целите на устойчивото развитие на сектора.
Зураб Пололикашвили беше одобрен единодушно за поста на нов генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН на 22-рата Генерална асамблея на организацията. Новият генерален секретар на организацията ще бъде с мандат 2018– 2021 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.