Димитър Главчев участва в церемония по откриването на паметник на цар Симеон Велики в двора на училище „Цар Симеон Велики” в Иваняне

Прочетена: 44

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев участва в официалната церемония по откриването на паметник на цар Симеон Велики в двора на Частно средно училище „Цар Симеон Велики” в Иваняне, съобщават от пресцентъра на Народното събрание. Първият монумент на българския владетел в София бе открит на първия учебен ден – 15 септември. Димитър Главчев поздрави инициаторите, учителите, учениците и гостите на събитието.
Национално самочувствие и достойнство се изгражда именно по този начин – чрез изучаване и познаване на историята, на нашата книжнина и култура, чрез почитане на големите имена от миналото ни, заяви в приветствието си председателят на парламента. Той отбеляза, че Симеон Велики е владетелят, с който народът ни в най-голяма степен се гордее, защото е едновременно храбър воин и талантлив пълководец, велик държавник и строител, книжовник и просветител.
На тържеството по повод откриването на учебната година той пожела на добър час на децата, които за пръв път прекрачват училищния праг и на всички ученици, които през тази година ще придобиват нови знания.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.