Министър Московски: Необходимо е въвеждането на общ подход и стандарти в областта на новите автономни технологии

Прочетена: 28

За да бъде Европейският съюз световен лидер в областта на новите автономни технологии, е необходимо въвеждането на общ подход и нови стандарти. Това бе основен акцент по време на разговорите на кръгла маса, посветена на сътрудничеството между правителствата и индустрията за създаване на условия за движение на автоматизирани, безпилотни автомобили. Министърът на транспорта информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски е по покана на еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Във форума участие взе и комисарят по бюджета на ЕС Гюнтер Йотингер.

Събитието съпътства започналия вчера диалог на високо равнище за свързаното и автоматизирано управление на моторните превозни средства, който се провежда във Франкфурт, Германия.

Правителствата, заедно с телекомуникационната и автомобилна индустрия, трябва да създадат обща платформа за движение на автоматизирани, безпилотни автомобили.

Участниците в кръглата маса се обединиха около мнението, че успешното въвеждане на автоматизирано движение на автомобили е голяма възможност за утвърждаване на лидерската роля на Европейския съюз. Представителите на правителствата и на най-големите компании от автомобилната и телекомуникационната индустрия, обсъждаха приоритетите, с оглед на определяне на трансгранични коридори за автоматизирани превозни средства. Бяха обсъдени още и телекомуникационните аспекти, свързани с движението на безпилотни автомобили, които включват определянето на радиочестотен спектър за тяхното управление.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.