Румен Радев: Лобистите постигнаха своето и са на път да приземят окончателно бойната ни авиация

Президентът се включи в инициативата „Да изчистим България заедно”

Прочетена: 15

„Лобистите постигнаха своето и конкурсът се връща в началото, което застрашава да приземи окончателно стогодишната ни авиация“. Това заяви днес президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

Румен Радев бе категоричен, че е задраскан трудът на военните експерти, както и очакванията на военните летци и инженери за навременно решаване на този проблем. Президентът заяви, че очевидно целта на създадената парламентарна комисия, е да бъде използвана за трибунал за политически цели.

Попитан дали всичко по процедурата се връща в изходна точка, президентът коментира, че няма никаква яснота кога и как тя ще продължи. „Ако си решил да не инвестираш в сигурност, намираш начин и поводи да протакаш“, посочи още Румен Радев.

В отговор на въпрос дали ще подпише указ за назначаване на Георги Чолаков за председател на Върховния административен съд, Румен Радев отбеляза, че най-логично е новият председател да бъде избран от новия състав на Висшия съдебен съвет. „Старият състав вече излъчи своя кандидат. Ако му дадем шанс да бъде потвърден и от новия състав на ВСС, то неговият авторитет ще бъде още по-голям“, каза държавният глава.

Във връзка с противоречията между БСП и ГЕРБ за антикорупционния закон, държавният глава коментира, че единственият консенсус, който може да бъде постигнат, е да се отговори на очакванията на българския народ. „Очакванията са да има безкомпромисно отношение към корупцията по най-високите етажи на властта. За мен това означава, когато имаме сигнал за корупция в крупна обществена поръчка, там вече да има орган, който проактивно да събира и проучва информация, да анализира фазата на подготовка на самата поръчка“, посочи президентът.

Президентът Румен Радев подкрепи кампанията „Да изчистим България заедно”. Заедно със служители от президентската администрация държавният глава се включи в почистването на „Борисовата градина“ в столицата.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.