Дискусионният форум „Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства” ще се проведе на 26 септември

Конференцията, организирана от КСБ и в. „Строител“, за седма поредна година ще събере представители на институциите и бранша, за да обсъдят актуалните за сектора теми

Прочетена: 53

Свилена Гражданска

Седмият дискусионен форум „Строителството през 2018 г. – перспективи и предизвикателства“ ще се проведе на 26 септември т.г. Той е организиран от Камарата на строителите в България (КСБ) и в. „Строител“. Конференцията ще е от 10.00 ч. в зала „Средец“, „София хотел Балкан“. Поканен да открие събитието е премиерът Бойко Борисов.

Това е седмата национална среща дискусия, която събира на едно място ключови фигури от държавните институции, общинските администрации и бизнеса с цел градивен диалог по проблемите на бранша, перспективите и възможностите за строителство през 2018 г. и до края на програмния период 2014 – 2020 г., както и за очакваните предизвикателства, преодоляването на които може да се търси с обединени усилия. Основните теми на събитието ще са големите проекти по оперативните програми в сферата на транспорта, околната среда, регионалното развитие, които ще се реализират през следващите години, както и подобряването на диалога между институциите, бизнеса и общините.

Домакин на форума ще бъде инж. Николай Станков, председател на Управителния съвет на КСБ. В събитието участие са потвърдили министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите, Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Атанаска Николова, зам.-министър на околната среда и водите, Велик Занчев, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

По време на форума се очаква кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова да представи проектите на София за следващата година. Участие в събитието ще вземе и главният архитект на София Здравко Здравков.

Инж. Дончо Атанасов, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“, ще представи инвестиционните намерения на АПИ, а проф. д-р инж. Стоян Братоев, изп. директор на „Метрополитен“ ЕАД, ще презентира развитието на столичното метро. Инж. Красимир Папукчийски, генерален директор на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“, е поканен да запознае участниците във форума с проектите на НКЖИ за 2018 г.

По време на конференцията ще бъдe представена актуална информация за работата и за перспективите през следващата година на трите оперативни програми – „Региони в растеж 2014 – 2020“, „Околна среда 2014 – 2020“ и „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020“. Данните ще бъдат изнесени от Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на УО на ОПРР, Цонка Дрянкова, главен директор на Главна дирекция ОПОС, инж. Галина Василева, ръководител на УО на
„ОПТТИ 2014 – 2020“. Очаква се зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова да запознае участниците в събитието с информация за изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

В дискусията ще вземат участие над 150 представители на централната и местната власт, както и на водещите строителни фирми.

Регистрационната форма за събитието можете да намерите на електронната страница на в. „Строител“ –
www.vestnikstroitel.bg.

Предстои и работна среща между министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и Камарата на строителите в България относно зимното почистване, планирана за началото на октомври.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.