Цветанов: За първи път в последните 27 години има ясна визия как да обхванем децата, които са извън образователната система

Прочетена: 30

„За първи път през последните 27 години има ясна визия как да обхванем децата, които са извън образователната система”, заяви на пресконференция в Шумен председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Той посочи, че основният акцент на правителството е свързан с образованието. По думите на му към настоящия момент държавните институции, заедно неправителствените организации, са установили, че около 206 000 деца не са включени в информационната система на МОН.

„Предвижда се с екипите, които са 1100 и хората пряко ангажирани с тях- около 11 600 души, заедно с неправителствения сектор, да посетим всички тези семейства и да видим дали тези деца не са извън пределите на страната, заедно с родителите си. Трябва да проверим каква е реалната картина и колко са децата, за които държавата трябва да положи усилия и да ги включи в образователната система“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ. Той уточни, че това е инвестиция, реален потенциал, който действително може да запълни вакуума, свързан с липсата на работници за новоразкриващите се работни места. Цветан Цветанов посочи, че за образованието държавата ще инвестира всяка година с 330 млн.лв. повече от досега. „Държавата ще инвестира в образователната инфраструктура, което е изключително важно, за да може да намалим агресията в училищата и агресията сред подрастващите“, заяви той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ отбеляза, че и в Шумен има проблем с набирането на работници за новоразкриващите се работни места през предстоящите месеци и обвърза инвеститорския интерес към Шумен със стабилността на държавата.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.