Нов път от Околовръстното до АМ „Тракия“ извежда тежкия трафик от Пловдив

Прочетена: 45

Нов път, продължение на околовръстното на Пловдив, ще разтоварва движението в града, каза премиерът Бойко Борисов при инспекция на строителството и реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград на връщане от Девин.

Новият път ще започва от кръговото кръстовище с Околовръстното в посока към пътен възел „Скобелева майка“ и ще е с дължина 6 километра, на стойност 6 милиона лева. По този начин целият трафик от Родопите ще отива направо за север и изток по връзка с АМ „Тракия“ и ще се избягва влизането в града, посочи премиерът.

Това кръгово кръстовище и новият път са изключително важни за Пловдив, тъй като се осигурява комуникация на Околовръстното с магистралата или източната връзка, каза кметът на Пловдив Иван Тотев. По думите му това е неизграден участък от Околовръсното в посока изток и север – за Бургас, Варна, Шумен и Велико Търново. Този път е необходим да изведем движението на тежкотоварни автомобили от града и с него се решават редица важни проблеми като разтоварването на трафика, износването на пътната мрежа и други, каза кметът.

За целта община „Родопи“ започва отчуждителна процедура на земеделски земи в посоченият терен.

Строителството и реконструкцията на един от най-натоварените пътища в страната – пътя Пловдив-Асеновград, върви с изпреварващ график, каза изпълнителят на проекта Юлиан Инджов и посочи, че при хубаво време ще го завършат до края на годината или с година предсрочно.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.