Дадоха официален старт на проект за 6,6 млн. лв. в Ямбол

Четири учебни заведения ще бъдат модернизирани със средства по ОПРР

Прочетена: 49

С официална церемония бе даден старт на строително-ремонтните дейности по обновяване на три детски заведения и едно училище в Ямбол. Сградите и дворните пространства ще бъдат изцяло реновирани по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на образователната инфраструктура на община Ямбол“. Ремонтите трябва да приключат в рамките на 180 дни, като през този период малчуганите ще са настанени в други детски заведения.

Проектът, който е част от инвестиционната програма на община Ямбол, се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“, общата му стойност е 6 617 380 лв.

Строителните работи в яслата „Мечо Пух“ ще се извършват от „АBC Инженеринг-Н“ ООД, Ямбол; в ДГ „Свобода“ – от сливенската фирма „Бета комерс“ ООД, а в ясла „Слънчево детство“ – от „Пи Би Ес Ентърпрайз“ ЕООД, Бургас. В СОУ „Св. Климент Охридски“ избраният изпълнител е консорциум – „Строителство Ямбол-Климент Охридски“, регистриран в София. Във всички обекти ще бъдат изпълнени енергоспестяващи мерки – хидроизолация и ремонт на покриви, топлоизолация, подмяна на дограма и електрическа инсталация, поставяне на комарници, а където се налага – смяна на водопроводната и канализационната система. За да бъде направена средата достъпна за деца и ученици с увреждания, в СОУ „Климент Охридски“ ще бъде поставен асансьор, в ясла „Слънчево детство“ – пътнически и кухненски асансьор, а в останалите две детски заведения – специални рампи.

В „Свобода“ и „Мечо Пух“ ще бъдат изградени котелни инсталации. Ще се монтират соларни панели за топла вода. В училище „Климент Охридски“ няма да се подменя котелът, но навсякъде ще има нови радиатори. Във всички сгради са предвидени смяна на вътрешни врати, системи за пожароизвестяване, мълниезащита, охранителни системи, интернет и телевизия.

В детските заведения е предвидено поставянето на студоустойчиви подови покрития на терасите, на парапети, подмяна на подовата настилка, където е необходимо, смяна на сенници. ЦДГ „Свобода“ и ясла „Слънчево детство“ ще бъдат с нови огради.

Предвидено навсякъде е и обновяване на дворните пространства със зони за игри и растителност. Детските ясли „Мечо Пух“ и „Слънчево детство“ ще имат нови кухненски блокове.
„Специално за училище „Св. Климент Охридски“ е направена такава организация на работата, че да бъде осигурен нормален старт и протичане на учебния процес“, е уверил зам.-кметът Красимира Петрова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.