Нанков: Екологията не изключва строителството, нито обратното

Прочетена: 33

„Екологията не изключва строителството, както и строителството и инвестициите също не изключват екологията. Лошо е да плашим обществото със спекулативни и манипулативни тези, които звучат апокалиптично“. Това заяви пред бТВ министърът на регионалното развитие Николай Нанков по повод изграждането на магистрала „Струма“ в частта й през Кресненското дефиле.

По думите му в обществените обсъждания няма нито един сериозен аргумент за това кой да е приоритетен вариант за магистралата. „Трябва да гарантираме не само оцеляването на биологичните видове, но и на минаващите по магистралата“, посочи Нанков.

Министърът е категоричен, че не се съгласява с поведението на еколозите, което отрича експертизата на целия бранш.

Министърът коментира още, че големите обществени поръчки основно се печелят от големи фирми и в последните 10 години, има диверсификация на строителните фирми, които изпълняват големи обекти и проекти.

С въвеждането на тол системата се предвижда и създаване на нови видове винетки – ежедневни и тридневни. Нанков заяви, че амбицията на ведомството е в края 2018 г. тол системата да бъде внедрена и да заработи, а още първата година от постъпленията АПИ да събере ресурс от почти 1 млрд. лв.

За фейсбук-уволнението на шефа на ДНСК Милка Гечева, Нанков заяви, че Валери Симеонов няма възможност да уволнява кадри на агенцията, както и не е допустимо. По думите му предстоят разговори и ще се изясни ситуацията, но Гечева е добър професионалист и все още е на работа.

Нанков съобщи още, че има четирима освободени служители за корупционни практики във ведомството, а неговото име е било използвано за упражняване на влияние.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.