Ердоган и Тръмп се срещат след Общото събрание на ООН

Прочетена: 16

Турският президент Реджеп Ердоган ще се срещне с американския си колега Доналд Тръмп малко след 72-ата сесия на Общото събрание на ООН. Посещението на турския лидер в САЩ ще продължи до 22 септември, предават световните агенции.

Основната тема на речта му на 19 септември ще бъде ситуацията в района на Рахин в Мианмар, където в резултат на насилието в края на август бяха убити повече от 400 души.

Около 300 000 мюсюлмани от рохинския етнос избягаха в Бангладеш. Анкара призовава събитията в Мианмар, да се смятат за геноцид срещу мюсюлманите. Анкара вече показа, че не вярва ООН и цялата световна общност да не обръщат необходимото внимание на този проблем.

По-късно през следващата седмица Ердоган и Тръмп ще се срещнат. Според пресслужбата на Белия дом техните разговори са насрочени за четвъртък, 21 септември. Двамата държавни глави ще обсъдят редица въпроси и проблеми като борбата с Ал Кайда, Ислямска държава и ситуацията в Сирия.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.