Фандъкова обеща да забрани паркирането на автобуси при „Александър Невски“

Прочетена: 18

„Пред „Свети Александър Невски“ няма да е разрешено паркирането на автобуси, до седмици ще разрешим проблема със стоянките“, обеща на празника на столицата кметът Йорданка Фандъков по БНТ.

„Подготвяме нова схема за паркиране на туристически автобуси, още през 2014 г. приехме да се паркира пред „Александър Невски“, понеже се борехме за туристи, сега имаме нова ситуация. Ще променим схемата, като автобусите само ще оставят туристите там, а после ще се оттеглят за паркинг на друго място. Но все ще имаме нужда от туристи.
Има 27% ръст на чуждестранните туристи. Това е повече работа за малкия и среден бизнес“, добави Фандъкова.

Тя подчерта, че туризмът е важна част от икономическото развитие на града. „Готвим се и за председателството, защото това е една възможност да презентираме града си пред много хора, които формират обществено мнение“, обясни градоначалникът.

Кметът на София коментира и такса смет. „Предвижда се по-справедлив начин за плащане на такса смет. Но няма още конкретно решение. Трябва големите общини да се подготвим добре, за да не се стигне до драматично увеличаване на такса смет, трябва да се намери баланса, за да се намали таксата за бизнеса. Има начини поне на база на количеството бизнесът да намали таксата си. Важно е да има надежден механизъм за хората, които живеят в дадено жилище. Понеже има хора, които са регистрирани, но не живеят и контролът ще е малко сложен“, обясни Фандъкова.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.