ЦГМ с атрактивни предложения за Европейска седмица на градската мобилност

Прочетена: 31

От 16 до 22 септември 2017 г. София се включва в инициативата Европейска седмица на градската мобилност, която минава под официалното лого „Заедно стигаме по-далеч“. По този повод, Център за градска мобилност – ЕАД (ЦГМ) организира, провежда и кани всички, които имат интерес да се включат в три събития в понеделник – на 18 септември 2017 г.

От 10.30 до 12.00 ч. локалното платно на бул.“Мария Луиза“ – срещу сградата на ЦГМ ще се превърне в „платно“ за рисуване с тебешир на малките художници от 48-о основно училище „Йосиф Ковачев“ – София. Те ще се включат в инициативата „Изрисувай платното“: „Как си виждам транспорта на бъдещето като стана голям/а“.
За участието си в инициативата всеки малък художник ще получи Сертификат и специални подаръци от нашите партньори „100 грама сладки“ и изворната вода „Балдаран“.

Отворени врати на всеки кръгъл час от 11.00 до 16.00 ч. ще посрещат желаещите да надникнат в контролната диспечерска зала на ЦГМ на бул. „Тодор Александров“ 42. Там ще могат да научат детайли от отговорната работа на диспечерите, както и да наблюдават функциите на системата за контрол на обществения транспорт в зала с виртуално табло. То отразява движението на превозните средства в големия град в реално време.

Ретро-трамваят вече има много приятели и почитатели сред децата и възрастните. На 18 септември той отново пътува на всеки кръгъл час от 11.00 до 15.00 ч. от пл. „Възраждане“ до пл. „Журналист“. И е готов да предостави територия за поредната изява на кампанията на ЦГМ, която ви подсеща да направите пътуването си по-интересно: „Пътувай и чети“. Този път предлагаме: „Пътувай и чети! Размени книга с непознат в ретро-трамвая!“.

Така че, всеки любител на книгата, може да вземе своя и да я размени в обичания от всички ретро-трамвай.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.