Близо 90% от пешеходните пътеки около учебните заведения са обновени

Прочетена: 28

Мартин Славчев

„Близо 90% от пешеходните пътеки около училищата и детските градини са обновени“. Това каза кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, която се включи в боядисването на пешеходни пътеки на кръстовището на ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Дякон Игнатий“. Така бе даден стартът на кампанията „Убий скоростта, спаси дете“, посветена на безопасността на малчуганите в първия учебен ден.

„Възложих да се възстановят и огради, парапети и колчета, там където са повредени през годината. Столичната община има задачата да обезопасява зоните и районите, особено около училищата и детските градини. Благодаря на „Пътна полиция“, както винаги на 15 септември разчитам на тях, че ще бъдат достатъчно активни, за да можем да насочваме движението”, заяви Йорданка Фандъкова.

„Знаем, че трафикът в София е натоварен особено на този ден. Надявам се повечето родители и деца да използват градски транспорт или тези, които живеят близо, да отидат пеша до училищата, а които са с автомобили, да внимават. Инициативата „Убий скоростта, спаси дете“ е насочена към всички шофьори и хората, които трябва да имат съзнанието, че по улиците се движат нашите деца. Всяко невнимателно действие може да доведе до инцидент с тях“, подчерта кметът.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.