45 училища и детски градини са ремонтирани основно през лятото

Прочетена: 39

Мирослав Еленков

„45 училища и детски градини са основно ремонтирани през лятото. Районните кметове възлагат, сключват договори и ги координират, така че от тях очаквам да бъдат отговорни за изпълнението на контрактите и контрола по тях“. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира строителните дейности в Първа английска езикова гимназия.

„Първият етап от разширението на училището предвижда 16 нови класни стаи. След приключването му ще започнем втората фаза – строителство на нов физкултурен салон и още класни стаи. Така ще удвоим капацитета.

В гимназията и 112-о основно училище учат 2000 деца. По план до средата на есента новата сграда трябва да е завършена и през зимните месеци да се работи вътре“, обясни кметът и допълни, че инвестицията е на стойност 1,5 млн. лв.

„Очакваме само в две детски градини и едно училище да не може да бъде открита учебната година“, допълни тя. Училището е 44-то СУ „Неофит Бозвели” в pайон „Подуяне“. Там се внедряват мерки за енергийна ефективност.

„Ремонтите и в други училища и детски градини ще продължат след 15 септември, но те няма да пречат на учебния процес“, отбеляза Фандъкова.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.