38 институции отварят врати в рамките на Дните на наследството

Прочетена: 26

За четвърти път на 16 и 17 септември в София се провеждат Дни на наследството. В инициативата тази година участват 38 институции, които отварят врати за гражданите. Могат да бъдат посетени сгради, които са паметници на културата. Организатори са Френският културен институт, Министерството на културата и Столичната община. Два общински културни института участват в инициативата – Софийската градска художествена галерия и Столичната библиотека.

В Деня на София – 17 септември, врати отваря Президентството, като първите посетители ще бъдат посрещнати от държавния глава Румен Радев. Сред другите обекти, които могат да бъдат разгледани отвътре, са Народното събрание – на 16 септември от 10 до 16,30 ч., Съдебната палата – от 11 до 12 ч., Министерството на отбраната – от 10 до 15 ч., и други.

В рамките на инициативата се организират два опознавателни маршрута в София. Единият е под названието „По стъпките на религиозната толерантност”. Той се проведе на 16 септември и включваше посещение на катедралния храм „Света Неделя”, джамията Баня Баши, Софийската синагога, католическата катедрала „Свети Йосиф”. Вторият е разходка с ретро трамвай от 11 до 13 ч., който ще се движи днес от пл. „Възраждане” до пл. „Журналист”.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.