Терористи плашат Европа с дерейлиране на влакове 17

Прочетена: 22

Освен прегазването на хора с автомобили и нападенията срещу униформени служители по сигурността, джихадистите призовават напоследък последователите си да предизвикат дерайлирането на влакове в Европа, изрази безпокойство френската полиция, цитирана от Франс прес.

„Важно е да се подчертаят неотдавнашните призиви на терористични организации, насочени към „вълци единаци“, които са подстрекавани да причинят в Европа дерайлиране на влакове, горски пожари и отравяне на храни“, се казва в телеграма на Генералната дирекция на националната полиция от началото на септември, разкрита от в. „Паризиен“.

Според текста транспортната инфраструктура и средства имат „много структурни слабости“ и са „привилегирована мишена“, особено гарите.

Туристическите места също трябва да се наблюдават по-бдително, тъй като в случай на атентат има потенциал за повече човешки жертви.

Заради зачестилите атаки с автомобили, в документа се казва, че управителите на паркинги и шофьорите трябва да сигнализират незабавно за всяка кражба или подозрителни действия.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.