Фалшива тревога е предизвикала евакуацията на самолет на „British Airways“

Прочетена: 15

Фалшива тревога е предизвикал евакуацията на пътниците от самолет на „British Airways“ на парижкото летище „Шарл де Гол“, съобщи френската полиция.

По-рано полицията евакуира пасажерите от съображения за сигурност. Самолетът трябваше да излети за лондонското летище „Хийтроу“.

Един от пътниците съобщил, че първоначално пилотът казал на пасажерите, че полетът ще се забави поради технически проблеми.

Час по късно на пътниците било съобщено, че самолетът трябва да бъде преместен в друга част на летището, след което машината била обкръжена от полицаи и пожарникари. Тогава пилотът им казал, че имало директна заплаха за сигурността, свързана с техния полет, пише БТА.

Говорител на френската жандармерия съобщи, че полицаи и пожарникари били изпратени на мястото на инцидента, след като било получено предупреждение за опасност.

Самолетът бил евакуиран, всички пътници и багажи били проверени, а машината била щателно претърсена, но никакви заплахи не били открити.

Властите заключили, че става дума за фалшива тревога.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.