Крум Зарков: Проблемите в образованието не се решават само със закон

Управляващите предложиха реформа в сектора, а резултатът всички го виждаме

Прочетена: 33

„Когато става въпрос за решаване на проблемите в образованието ни, то реформа само със закон едва ли ще ги реши, защото да не забравяме, че нов закон бе гласуван преди година и половина, а резултатът всичко го виждаме. Ние дори го атакувахме в Конституционния съд, защото той създава големи проблеми.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков по БНР. Според него никой обаче не казва какво точно искаме да се случи в образователната ни система и как да задържим децата в училище.

По повод инициативите на БСП Крум Зарков продължи с темата за българските производители. „Производители в други европейски държави получават в пъти повече субсидии отколкото българските“, коментира той и допълни, че предложенията на левицата засягат проблемите на българските производители. Той посочи като един от тях определянето кои стоки да бъдат обозначени като български и кои не. „Защо нашите предложения не минаха, може би защото управляващите смятат, че това е закон на опозицията и затова той не мина, а не защото е добър“, категорично заяви Зарков и допълни, че БСП предлага също търговските вериги у нас да предлагат определено количество български стоки.

За корупционния закон Крум Зарков заяви, че този на управляващите няма да проработи и затова левицата е предложила свой работещ вариант с антикорупционна агенция. „Ние трябва ясно да си отговорим на въпроса, дали агенцията, органът ще разследва или не, дали президентът ще назначава председателя му или не?“, обясни Крум Зарков и допълни, че предложението на левиацата е да има агенция, която да бъде независима и затова председателят й да се назначава от президента, за разлика от предложенията на управляващите.

Cross.bg

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.