За трета поредна година МЕ ще провери готовността на ЕРП-та и ЕСО за предстоящия зимен сезон

Прочетена: 28

За трета поредна година Министерството на енергетиката ще провери готовността на трите електроразпределителни дружества и „Електроенергийния системен оператор“ ЕАД за предстоящия зимен сезон. В периода от 18-ти септември до 4-ти октомври експерти от енергийното ведомство ще инспектират на място обекти на „ЧЕЗ България Електроразпределение“ АД,  „ЕВН България Електроразпределение“ ЕАД и „ЕНЕРГО-ПРО Мрежи“ АД, както и на ЕСО ЕАД.

Прегледано ще бъде техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти. Ще бъде установена степента им на готовност при потенциално неблагоприятни климатични условия през есенно-зимния период на 2017-2018 г., както и предвидените дейности по материално-техническо осигуряване при аварийни ситуации и плановете за тяхното отстраняване.

Проверката стартира на 18-ти септември в гр. Перник, ул. „Еднофамилни къщи“, кв. „Даскалово“ от 13:00 часа. Министър Теменужка Петкова ще провери обект на ЧЕЗ ЕАД в гр. Перник, след което ще посети подстанция „Червена могила“ в близост до гр. Радомир.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.