Министър Кралев обеща съдействие за изграждането на нов физкултурен салон във Вълчи дол

Прочетена: 30

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних се срещнаха с временно изпълняващия длъжността кмет на Вълчи дол Мерткан Ибрямов, председателя на Общинския съвет Георги Тронков, местни спортисти, ветерани и жители на общината.

Министър Кралев се запозна с проблемите на спортните деятели и обеща Вълчи дол да бъде включен приоритетно в разработваната в момента програма за изграждане и реновиране на физкултурни салони в страната. В новия салон ще могат да тренират и играят мачовете си баскетболистките от отбора на „Вихър” – Вълчи дол, които в момента използват зала с размер 30 на 12 м, която е крайно недостатъчна за подготовката им.

Кадетките на „Вихър” са сред най-добрите в България, като наскоро спечелиха златните медали и шампионската титла на XXII Държавни игри на спортистите от малките селища. Спечелиха и 3-то място от XI Международен младежки баскетболен турнир „Посейдон-2017” в град Приморско.

Към новия физкултурен салон се планира и обособяването на помещение, което да се използва за тренировки по борба, която е традиционен за Вълчи дол спорт, като в общината е роден и първият ни световен шампион по свободна борба Петко Сираков.

По време на срещата жителите на Вълчи дол използваха възможността да поставят пред Кралев, който бе избран за народен представител от този район, и въпроси, свързани с осигуряването на нови работни места и развитието на селското стопанство.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.