Председателят на ЕП Антонио Таяни: Законодателството, което одобряваме, засяга живота на 500 млн. граждани

Сред приоритетите на парламента са бюджетът за 2018 г., Единният цифров пазар и промишлеността

Прочетена: 33

„Ние имаме отговорност да взимаме добри решения и да правим правилния избор, защото законодателството, което одобряваме, засяга живота на 500 млн. граждани. Хората очакват от нас да защитаваме европейските ценности – свобода, солидарност, спазването на човешките права“. Това заяви в пленарната зала в Страсбург председателят на Европейския парламент Антонио Таяни при представяне на приоритетите на институцията за следващите месеци. Той припомни, че европейските депутати са пряко избрани представители от целия ЕС от различните политически семейства. „Трябва да работим заедно, за да отговорим на общите проблеми“, каза Таяни.

Председателят подчерта, че Европейският съюз е изправен пред много предизвикателства, сред които миграция, безработица, Брекзит, промяна на климата. „Гражданите на Съюза се обръщат към нас за решения“, каза той и допълни, че досега ЕП е направил много, като например приемането на Инвестиционния план на Европа, падането на роуминга, споразумението с Канада.
По думите му трябва да се работи по формирането на Единния цифров пазар и за осигуряването на по-добри условия за развитието на промишлеността. Във връзка с борбата с тероризма Таяни напомни, че ЕП е приел създаването на Специална комисия относно тероризма. Тя ще прегледа всички мерки, касаещи борбата с това застрашаващо живота на гражданите явление, и ще предложи промени за подобряването им.

Председателят на ЕП подчерта, че през следващите седмици ще се обсъжда не само бюджетът за 2018 г., но и многогодишната финансова рамка след 2020 г. „Трябва да проведем големия дебат за бъдещето на Европа и да чуем вижданията на хората за това накъде трябва да върви Съюзът“, каза Таяни и допълни, че вратите на ЕП са отворени за гражданите.
Той отбеляза, че е необходимо по-голямо сътрудничество между европейските институции, както и по-засилено партньорство между ЕП и националните парламенти.
„Необходимо е да водим постоянен диалог с хората и с неправителствените организации. Горд съм, че съм председател на ЕП, и благодаря за доверието, което ми гласувахте в началото на годината“, завърши речта си Таяни.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 17.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.