Изграждат мултифункционален пивоварен комплекс в Пловдив

Прочетена: 49На специална церемония днес „Каменица“ АД отбеляза полагането на първа копка за проекта „Пивоварница Каменица“. Събитието ознаменува началото на изграждането на едно знаково място в родния град на „Каменица“, което ще отвори врати през 2018 г., за да посрещне всички жители и гости на града, които искат да се потопят в света на бирата и нейните традиции. Церемонията се състоя на бул. „Източен“, на терена, на който ще бъде изграден уникалния по рода си комплекс. На събитието присъстваха Томислав Дончев, заместник министър-председател, Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката, Негово Превъзходителство Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия, Иван Тотев, кмет на Пловдив, Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ, Елза Маркова, Председател на КРИБ Пловдив и Димо Димов, Генерален директор на „Каменица“ АД.

„Пивоварница Каменица“ е проект, който олицетворява желанието на компанията ни да продължи своето активно участие в социалния и културен живот на Пловдив – родният град на марката, както и да допринесе за съхраняването и развитието на бирената култура в цялата страната. Силно вярваме, че чрез проекта ще затвърдим лидерската позиция на първата бира в България, като за пореден път ще докажем, че сме иноватори в тази изключително конкурентна среда, и първи в бизнеса си.“, коментира Димо Димов, генерален директор на „Каменица“ АД.

„Инвестирайки в бъдещето е начина да се запази жива традицията. Пожелавам на „Каменица“ АД да доведе това хубаво начинание до успешен завършек“, пожела Дончев по време на церемонията.
Мултифункционалният комплекс ще бъде специално място, което ще предостави възможност на любителите на бира в България да се насладят на уникални бирени преживявания, вдъхновени от опита и страстта на майстор-пивоварите. Почитателите на кехлибарената напитка ще могат да проследят пътя на една бира от идеалното комбиниране на нейните основни съставки до отпиването от перфектно сервираната студена халба в комфортна и уютна среда. Колекционерите и любителите на историята на „Каменица“ ще могат да задоволят своята страст в посетителския център с колекция от предмети и сувенири на марката. А изкушените от кулинарни предизвикателства ще преоткриват своите вкусове чрез различни съчетания на крафт бира или сезонни предложения пиво със специални храни. Амбицията на майстор-пивоварите на „Пивоварница Каменица“ е да предложат богато портфолио от специално приготвени бири и за най-взискателните вкусове.

„Пивоварница Каменица“ ще се простира на територия от общо 3500 кв. метра и ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, посетителски център, посветен на 135-годишната история на „Каменица“, ресторант-бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за провеждане на културни и социални събития. Това ще е специално място, носещо духа и бирената традиция, в което любителите на бирата ще могат да откриват уникални рецепти и вкусове. Строителството на комплекса ще стартира тази есен, като се очаква той да отвори врати през 2018 г. и да осигури разкриването на около 50 нови работни места.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.