Председателят на КЕВКЕФ Кристиан Вигенин провери напредъка по ремонта на НДК

Прочетена: 43

Председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове (КЕВКЕФ) Кристиан Вигенин днес провери лично напредъка по ремонта на НДК. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Председателят на Съвета на директорите Борислав Велков и изпълнителният директор Ангел Митев запознаха Вигенин с извършените до момента дейности и с графика за довършителните работи. По план до 15 ноември трябва да са приключили ремонтните дейности и да започнат тестовете на различните системи.
„Виждам сериозен напредък и след днешното посещение съм по-голям оптимист, че НДК ще може от първия ден на Българското председателство да изпълнява пълноценно функциите си на основен конферентен център.“, коментира председателят на КЕВКЕФ и допълни, че има намерение през октомври да организира посещение на цялата комисия в сградата.
В обновената Зала 3 ще се проведат няколко парламентарни събития, най-голямото от които е срещата на комисиите по европейски въпроси на страните-членки на ЕС.
КЕВКЕФ осъществява текущо парламентарен контрол на правителството по подготовката на Председателството. Следващото изслушване в комисията на министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова е планирано за 27 септември 2017 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.09.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.