Правителството ще гласува средства от държавния бюджет за пътя Калотина – Софийски околовръстен път

Прочетена: 53

Правителството ще обсъди допълнителни разходи/трансфери за 2017 г. Това предвижда точка от дневния ред на кабинета за днешното редовно правителствено заседание. Предложението е внесено от финансовия министър Владислав Горанов. Той е внесъл за разглеждане и Проект на решение за одобряване на споразумение за предоставяне на консултантски услуги между Агенцията по обществени поръчки и Международната банка за възстановяване и развитие.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще представи Проект на решение за поемане на ангажимента за осигуряване на допълнителни финансови средства за модернизация на път І-8 „Калотина-Софийски околовръстен път“ от км 1+000 км 15+500 и етапна връзка с частично финансиране по механизма за свързване на Европа.
На днешното заседание ще бъде обсъден и Проект на решение за приемането на доклад за изпълнението на Плана за действие за 2017 г. с мерките, произтичащи от членството на страната в ЕС, към 30 септември. Предложението е внесено от министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова.
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще представи откриването на процедура за отдаване на концесия на 4 морски плажа – „Слънчев бряг-север“, „Несебър-юг“, „Росенец-север“ и „Св. Влас – болницата“.
На вниманието на министрите ще бъде поставен и Проект на решение за промени в изпълнението на мерките по гарантирането на сигурността на съюзниците на НАТО, включително и усилване на охраната на въздушното пространство чрез съвместно изпълнение на задачи от военновъздушните сили на България и Италия и за определяне на ограниченията при действията им. Точката е внесена от вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 11.10.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.