Изграждат нова метростанция в София между бул. „Сливница” и „Обеля”

Прочетена: 89

Изграждат нова метростанция в София между бул. „Сливница” и „Обеля”. Стойността й е 24 млн. като 51% ще бъдат частните инвестиции, а 49%- общинските. По общия устройствен план в района ще бъде построена и автогара „Обеля”, както и жп гара „Обеля”, която ще бъде крайната спирка на влаковете, идващи от Елин Пелин. „Инвестицията, която се предлага от собствениците на околните терени, е с идеята метростанцията да бъде направена по такъв начин, че да обслужва и техните имоти. Там се предвижда изграждането на жилищен комплекс. Търси се място и за втори национален стадион”, каза главният архитект на София Здравко Здравков. Той подчерта, че инвестициите в различни части на града стават посредством метрото. „Най-много визи в момента издавам за „Овча Купел”- това е място, което доскоро беше подценявано. Имотите в „Дружба” прехвърлиха 1000 евро на кв.м. заради инвестициите в метрото”, обясни главният архитект.
Един от вносителите на доклада в СОС Зафир Зарков коментира, че с изграждането на новата метростанция ще бъде построена и служебна връзка с депото на „Метрополитена. „Така ще бъде направена връзката на метровлаковете с втората линия на столичната подземна железница. Към момента това не е възможно”, каза още той.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.10.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.