В Народното събрание приемат окончателно промените в ГПК

Прочетена: 37

Народното събрание продължава с окончателното гласуване на промените в Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК), които засягат дейността на частните съдебни изпълнители, съобщи БТВ.

Предвидено е днес народните представители да гласуват таван на обезпечаване на просрочените дългове.

 

На извънредното си заседание вчера парламентът намали таксите и прекрати възможността изпълнителното дело да започва без уведомяването на длъжника. Ответниците по делата ще се търсят до три пъти на посочения от тях адрес с интервал поне от една седмица между всяко от посещенията. Ако не бъдат открити, ще се залепя съобщение на пощенската им кутия.

 

Съдът ще може да разпорежда и посещения на ответниците на работните им места. Депутатите ограничиха и таксите, които се събират от длъжниците в рамките на едно изпълнително производство.

Остана обаче в сила възможността за банките да преминат към принудително събиране на задълженията по всяко време, ако разполагат с изпълнителен лист.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.10.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.