Служители на СДВР задържаха 29 чужди граждани

Прочетена: 33

В резултат на предприети незабавни действия служители на СДВР задържаха 29 чужди граждани

Специализирана полицейска акция е проведена тази вечер от служители на СДВР в района на Централна гара – София. В хода й, във вагон на товарен влак, са открити  29 чужди граждани- 14 жени, 6 деца и 9 мъже. Операцията е предприета веднага след подаден сигнал на тел. 112 за лица със съмнително поведение.

По първоначални данни задържаните са граждани на Сирия, били са без  документи за самоличност. Те са задържани в арестите на столичните районни управления, в добро здравословно състояние са. Предстоят беседи с тях, ще се установява и дали са преминали нелегално границата ни или са със статут у нас и са искали да напуснат. Ст. комисар Ивайло Иванов уточни, че от началото на годината има три случая на задържани във влак, предишни години те са били много повече.Благодарение на постигнат добър синхрон между МВР и БДЖ, от началото на тази година драстично намаляха подобни инциденти, добави и Любомир Илиев от БДЖ.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.11.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.