За ратификация е предложено изменение на Споразумението за предоставяне на консултантски услуги в отрасъл ВиК

Прочетена: 39

Правителството предлага Народното събрание да ратифицира Изменение на Споразумение за предоставяне на консултантски услуги за разработване на Стратегия за финансиране, укрепване на регулаторния капацитет и между МРРБ и Световната банка.

С подписаното на 2 ноември т. г. изменение се удължава от 12 на 19 месеца срокът за предоставяне на Стратегията за финансиране на отрасъл ВиК и отпада изготвянето на доклад за изпълнение на дейностите по преоценка на публичните ВиК активи.

Удължаването срока за разработване на Стратегия за финансиране на отрасъл ВиК цели определяне на размер, източници и начини за финансиране на отрасъл ВиК чрез обсъждане сред голям брой заинтересовани страни. Разработването на доклада се отменя поради невъзможност да бъде изготвен в периода на действие на Споразумението. Това ще доведе и до намаляване на стойността на споразумението.

Дейностите по Споразумението се изпълняват в рамките на проект „Подпомагане на ефективността, управлението и институционалния капацитет в отрасъл ВиК“, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.11.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.