Стартират обществена поръчка за част от южната дъга на Софийски околовръстен път през февруари

Прочетена: 460


„През февруари стартираме обществената поръчка на инженеринг за частта от жк. Младост до АМ „Тракия“ на южната дъга на Софийски околовръстен път“. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков по време на инспекция на новоизградена отсечка от източната дъга на околовръстното шосе, преди да бъде пусната в експлоатация . На нея присъстваха министър председателят Бойко Борисов, председателят на УС на АПИ Дончо Атанасов и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

„Проектът за южната дъга ще бъде на стойност над 120 млн. лв, като само за отчуждаването на имоти ще са нужни 30 млн. лв.“, посочи Нанков. Строителният министър обясни, че обективният срок за завършане на тази отсечка е 2 години.


„За участъка от източната дъга, който пускаме в експлоатация сме използвали най-добрите технологи за устойчивост и строителство, туй като той е изключително натоварен. Над 20 000 коли минават през трасето на ден“, изтъкна Нанков. Той посочи, че цената на ремонта е 9 млн. лв. Изпълнител е „Белмекен 2015“ ДЗЗД.
„За съжаление, там където правим пътища, започват да стават много катастрофи. Затова слагаме мобилни и стационарни камери и моля шофьорите да спазват ограниченията. Всеки един живот ни е важен“, посочи премиерът Борисов.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 16.11.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *