ВОЛЯ с първа стъпка към обединение на дясното

Прочетена: 24

Първа стъпка към обединение на фрагментираното дясно политическо пространство направи ПП ВОЛЯ. Планът на лидера на партията Веселин Марешки, анонсиран в последните месеци, стартира с подписване на споразумение за партньорство с Българската социалдемократическа партия. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Марешки и председателят на БСДП Йордан Нихризов положиха подписи под документ, който изтъква причините за „дълбоко разделеното и противопоставено българско общество“ и указва крачките към „вярната посока в бъдещето“.
„Двадесет и осем години след началото на прехода към гражданско общество с пазарна икономика сме свидетели на: сринато доверие във всички институции; неефективна съдебна власт и безнаказано нарушаване на законите; колапс в здравната и образователната система; демографски срив; неконтролируема битова престъпност; 42% работещи бедни; олигархично управление без демократически ориентири; апатия и неграмотност“, се казва в увода на споразумението.
Приоритетите, които двете проевропейски ориентирани и националноотговорни партии заложиха в споразумението са: утвърждаване на демократични свободи и социална отговорност; повишаване на жизненото равнище и националното самочувствие; подпомагане на институционалното укрепване на държавните органи; радикална и ефективна реформа в правораздавателната и съдебната системи; въвеждане на правила за премахване на корупцията, картелите и контрабандата; ограничаване на претъпността; подкрепа на родното производство; осигуряване на достъпно и качествено здравеопазване: извеждане на образованието и културата като елементи на националната сигурност; утвърждаване на международния авторитет на България.
„Започваме нашият път към обединение на дясното политическо пространство. От времето на Костов, дясното няма реален лидер и резултатът е, че стотици хиляди избиратели бяха лишени от парламентарно представителство. ВОЛЯ е естественият център, около който ще се обедини дясното. Уверени сме, че изходът от ситуацията не е в популистка надпревара, нито в търсенето на нови врагове. ВОЛЯ е естествената алтернатива на порочното статукво и ние ще бъдем на мястото си“, коментира Веселин Марешки.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 19.11.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.