КСБ и БАВ събират експертите от ВиК сектора за седма година

Прочетена: 58

Камарата на строителите в България и Българската асоциация по водите организират Седмата национална конференция „Оперативна програма „Околна среда“ и Програмата за развитие на селските райони в периода 2014 – 2020“. Медиен партньор на събитието е в. „Строител“. Форумът ще се проведе на 21 ноември от 9.30 часа в зала „Средец“ на „София хотел Балкан“. Целта на организаторите е да чуят експертното мнение на страните – възложители, проектанти, консултанти, строители, надзор, за състоянието на ВиК сектора и стратегията за финансирането му, както и да се дискутират въпросите за проектирането, строителството и експлоатацията на ПСПВ, ПСОВ и ВиК мрежите и съоръженията.

Форумът ще открият Малина Крумова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, Атанаска Николова, зам.-министър на околната среда и водите, д-р Лозана Василева, зам.-министър на земеделието, храните и горите, Иван Иванов, председател на Комисията за енергийно и водно регулиране. Поканена да представи проектите във ВиК сектора на Столичната община e кметът Йорданка Фандъкова. От страна на КСБ във форума участие ще вземат инж. Николай Станков, председател на УС на Камарата, и инж. Благой Козарев, член на УС и председател на секция „Хидротехническо строителство, ВиК мрежи и съоръжения“. БАВ ще бъде представена от инж. Иван Иванов, председател на Асоциацията. Презентации ще направят Малина Крумова, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, Светла Иванова, държавен експерт в отдел програмиране в главна дирекция „Оперативна програма „Околна среда“, Ренета Колева, изп. директор на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, д-р Ивайло Касчиев, директор „ВиК услуги“ в КЕВР, и др.

Очаква се форумът да събере над 200 представители на ВиК сектора.

 

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 20.11.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.