В България продължава да се увеличава делът на преждевременно напусналите училище

Прочетена: 75

В България продължава да се увеличава делът на преждевременно напусналите училище. Това показва мониторинг на образованието в страната. През 2016 година 13,6% от учениците са напуснали преждевременно училище, докато в ЕС това правят 10,7%. В малките градове този процент е 15,8%, а в селата- 30%. В 50 образователни институции в страната пилотно се внедрява система за ранно предупреждение за деца, изложени на риск от отпадане от училище.
Висок е делът на ромите между 18 и 24 години, напускащи преждевременно училище- средно 60%. При жените този процент е 77, а при мъжете средно 57%. 60% от учениците от ромски произход се обучават или в изцяло ромски класове или в такива с преобладаващо ромски деца. 65% от ромите между 16 и 24 години не участват на никакъв тип на образование или заетост, едва 20% от тази група население извършват труд срещу заплащане.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 24.11.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.