ЧЕЗ приключи успешно най-мащабния си проект за 2017 г.

Прочетена: 31


ЧЕЗ Разпределени България приключи най-мащабния си проект за 2017 г – подмяната на кабел 110 kV в София. С реализацията му компанията повиши сигурността на електрозахранването на 9 столични района. Това включва както домакинства, така и държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския транспорт. На официалното събитие по случай пускането на кабела в експлоатация присъстваха Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, Петър Холаковски, изп. директор на ЧЕЗ Разпределение България, инж. Мирослав Мазнев, експерт в КСБ и Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столичната община.

„Благодарим на Столичната община за подкрепата и съдействието, които ни оказа при реализацията на проекта. Ще продължим да следваме своя общ план за развитие на електроенергийната инфраструктура в съответствие с нарастващите нужди на гражданското общество и бизнеса“, каза Карел Крал.

„Проектът беше изключително сложен и мащабен, като ние създадохме необходимата организация, за да осигурим непрекъснатост на електрозахранването по време на изпълнението му. 39 хил. клиенти в 45 столични квартала ще могат да разчитат на по-качествено и сигурно електрозахранване в навечерието на на коледните и новогодишните празници“, посочи Петър Холаковски.

В резултат на ремонта ще бъде намален броят на авариите и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване. Подмяната на кабела е част от програмата на ЧЕЗ Разпределение България за модернизация на електрозахранването на столицата. С реализирането на всички проекти през 12-те години от стъпването ѝ на българския пазар, дружеството е подменило една трета от съоръженията, а загубите по мрежата са намаляли наполовина. Инвестицитията в текущия проект е на стойност 3,2 млн. лв.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 07.12.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.