Още 22 км от прохода „Петрохан“ ще се рехабилитират по ОПРР

Прочетена: 96

Утре ще бъде направена символичната копка за рехабилитацията на още 22,2 км от второкласния път II-81 Костинброд – Бучин проход от км 8+200 до км 30+400. Участъкът от прохода „Петрохан“, на територията на Софийска област, е включен в лот 2 на ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

В средата на ноември започна рехабилитацията на близо 21 км от път II-81 Бучин проход – Берковица, които са в лот 3 на оперативната програма.

На първата копка се очаква да присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, областният управител на Софийска област Илиан Тодоров, кметът на Костинброд Трайко Младенов, народни представители и др.

Изпълнител на лот 2 е ДЗЗД „Пътища 2016 – 1 етап“, в което са: „Геострой“ АД, „Пътстрой-92“ АД, „Пътища и съоръжения“ ЕАД и „Димас“ АД. Строителният надзор ще осъществява ДЗЗД „ММЛ-ТК“, с участници: „МОТТ МАКДОНАЛД ЛИМИТИД“ и „Трансконсулт-БГ“ ООД. Авторският надзор е възложен на „РУТЕКС“ ООД.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 10.12.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.