Утре ще се проведе заседание на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система

Прочетена: 28

Министърът на правосъдието Цецка Цачева е свикала за утре, 19 декември 2017 г., редовно заседание на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система. По време на заседанието  ще бъде представен и обсъден проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт.

Също така членовете на съвета ще дискутират по проекта на Закона за отклоняване от наказателно производство и налагане на възпитателни мерки на непълнолетни лица, популярен като Закона за детското правосъдие. Ще бъде представен отчета за изпълнението на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система и Пътната карта към нея към 30 ноември 2017 г., както и проекта на отчет за изпълнението на Плана за действие за 2017 г. за изпълнението на препоръките от доклада на ЕК по МСО от 25 януари 2017 г. (към 30 ноември 2017 г.)

След края на заседанието резултатите и протоколите от него ще бъдат публикувани на сайта на Министерство на правосъдието.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 18.12.2017. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.