Министър Павлова подписа меморандум за сътрудничество с КТ „Подкрепа“

Прочетена: 40

Министър Лиляна Павлова и президентът на Конфедерацията на труда „Подкрепа“ Димитър Манолов подписаха днес меморандум за сътрудничество за популяризиране на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Това съобщиха от министерството.

По време на срещата министър Павлова заяви, че документът за партьорство дава възможност не само за популяризиране на събитията от календара на първото Българско председателство, но чрез него се разчита на експертните становища и анализи на синдикалната организация по важните теми от европейския дневен ред.

Министър Павлова посочи пред президента на КТ „Подкрепа“ основните приоритети на Българското председателство. Това са: Бъдещето на Европа, в чието поле са новата Многогодишна финансова рамка, кохезионната политика, Общата селскостопанска политика, младежта, образованието, културата и др., вторият приоритет са Западните Балкани и тяхната свързаност – транспортна, енергийна, образователна, дигитална, третият – сигурността и стабилността, а четвъртият – за цифровата икономика и уменията на бъдещето.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 03.01.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.