В София с поредица от събития отбелязаха 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев

Прочетена: 34

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски валидираха пощенска карта по повод 170-та годишнина от рождението на Христо Ботев. Кметът каза, че във фоайето на Регионалния исторически музей ще бъде открит барелеф на поета и благодари на транспортното ведомство и Български пощи, че са се включили в събитията по повод годишнината. „Наш дълг е да пазим заветите на Ботев. Това, което той написа, той го живя. Това е изборът на свободния по дух човек. Той остава в списъка с нашите национални герои, пред които се прекланяме“, каза Фандъкова. Беше представена и филателна изложба по повод годишнината.

Министър Ивайло Московски определи Христо Ботев като една от най-почитаните личности в българската филателия и припомни, че в негова памет има повече от 25 издадени пощенски марки.“ В годината на председателството на България на Съвета на Европейския съюз, със събития като днешното валидиране, изпращаме послание за нашите национални ценности“, каза още той. Утре- 6 януари ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на революционера в Борисовата градина.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 05.01.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.