Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: Продължаваме да обновяваме града

Над 50% от административните услуги ще бъдат облекчени през 2018 г.

Прочетена: 140

„Продължаваме да обновяваме града“. Това е заявил кметът на Стара Загора Живко Тодоров пред журналисти, за да отчете 2017 г. и да сподели плановете на местната власт за настоящата година. Един от проектите, които ще стартират в най-кратък срок, е този за ремонт на моста над бул. „Славянски“. Продължава и обновяването на парк „Митрополит Методий Кусев“, както и на пешеходната зона в центъра на града. „Ще бъде упражняван сериозен контрол от страна на общината, за да не се допусне некачествено изпълнение“, е подчертал кметът.

Продължават дейностите по проектите по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“. През новата година предстои отварянето на обновения дом „Литературна Стара Загора“, ще се реконструират закритата лекоатлетическа писта и залата в бившия Синдикален дом. Ще бъде модернизирана детска градина №2. Освен това е приключила обществената поръчка за разширението на парк „Артилерийски“ и на ул. „Христо Ботев“. Скоро ще има и проект за обновяването на Руския пазар.

Секретарят на община Стара Загора Делян Иванов е обявил, че от настоящата година ще бъдат облекчени над 50% от административните услуги за гражданите и бизнеса. Те са свързани с издаваните от местната администрация документи, основната част от които касаят строителството. Ще бъде създаден електронен регистър с досиета на новите сгради, ще има и съкратени срокове за издаване на документи в областите екология и обществен ред, общинска собственост, стопанска политика, туризъм, спорт и младежки дейности.

„Изминалата година не бе лека, направихме много неща, имахме проблем със съдебни дела, които – надявам се – ще приключат успешно за общината“, отчел е Тодоров. Той е обобщил, че кампанията „Стара Загора – Европейски град на спорта 2017“ е преминала успешно и са готови да бъдат домакини на големи прояви. По думите му имиджът на Стара Загора като спортен град се е повишил неимоверно. Успехи са постигнати и в културния живот, както и в подобряване на инфраструктурата.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.01.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.