Бойко Борисов се среща с японския премиер Шиндзо Абе

Прочетена: 17

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне днес с премиера на Япония Шиндзо Абе, който ще бъде на официално посещение в България. Това ще бъде първа визита на японски министър-председател у нас, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата между двете делегации ще бъде запозната японската страна с приоритетите на Българското председателство на Европейския съюз; както и търсене на сътрудничество по тези приоритети и готовността ни да работим за разширяване на стратегическото партньорство Европейки съюз – Япония.

Сред темите на срещата са и задълбочаването на търговско-икономическото партньорство между България и Япония, с акцент върху увеличаването на българския износ, както и възможностите за привличането на японски инвестиции и технологии.

„Искам да потвърдя сътрудничеството ни по севернокорейския проблем и други неотложни въпроси, пред които е изправена международната общност“, заяви премиерът Абе пред журналисти преди отпътуването си за посещенията в България, Сърбия и Румъния.

Премиерът Абе ще бъде придружен и от бизнес делегация, в която са включени представители на повече от 30 от най-големите японски компании. Сред тях са „Мицубиши корпорейшън“, „Фуджицу“, „Ен Ти Ти Дейта“ – дъщерна фирма на телекомуникационния гигант Ен Ти Ти.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.01.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.