Премиерът Борисов: Историята ще каже дали съм имал успех или не с Македония

Прочетена: 29

Историята ще каже дали съм имал успех или не с Македония. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в специално интервю пред bTV от формата „Питай премиера”.. „На Балканите, ако започнеш да даваш акъл или започнеш да обясняваш кое е правилно, това мигновено предизвиква есплозия”, заяви той. Според него, ако започнем да „даваме акъл” на Гърция и Македония в спора за името, „не само ще ги подразним, но и ще попречим”. По думите му, ако Скопиe и Атина намерят компромис за името, това ще бъде прекрасно за общия път към НАТО и ЕС за целия регион. Борисов изтъкна, че след подписването на споразумението с България македонците отчитат 12% ръст на туристи, бизнес и инвестиции.

„За моя радост дойде времето, когато моите приятели от Видин казаха:  „Искаме магистрала”. Допреди една година беше: „Асфалт не се яде”. Сега казаха: „Дайте магистрали”. Ще дойдат на моя акъл”, заяви още премиерът.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 14.02.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.