Сътрудничеството между Република България и Република Индия обсъдиха вицепрезидентът Илияна Йотова и Н. Пр. Пуджа Капур

Прочетена: 21

Сферите на сътрудничество между България и Индия и неизползвания потенциал в двустранните контакти обсъдиха вицепрезидентът Илияна Йотова и Нейно Превъзходителство Пуджа Капур на среща на „Дондуков“ 2.

„През годините са създадени много механизми за двустранно сътрудничество, но те не са изпълнени докрай със съдържание“, отбеляза вицепрезидентът и добави, че за България са много важни икономическите връзки с една от най-бързо развиващите се икономики в света. По думите на Илияна Йотова много по-интензивни могат да бъдат контактите на двете страни в сферата на образованието, здравеопазването, енергетиката и туризма.

„България е мястото, където се срещат Азия и Европа“, заяви Н. Пр. Пуджа Капур и сподели прекрасните си впечатления от страната и народа ни. „България може да бъде добър лобист на Индия сред европейските партньори“, посочи вицепрезидентът.

Посланикът на Индия отправи покана към вицепрезидента да бъде почетен гост на отбелязването на Международния ден на йогата на 21 юни в София. „Честването на тази дата е чудесен повод да покажем Вашата страна в България“ – с тези думи Илияна Йотова прие поканата.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.02.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.