Утре се отварят офертите за строителен надзор при укрепване на свлачището при 72-ти км на път I-6 Радомир – Перник

Прочетена: 34

Утре в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите на участниците в обществената поръчка за извършване на строителен надзор при укрепването на свлачището при км 72+300 на път I-6 Радомир – Перник.

Проектът ще кандидатства за финансиране по приоритетна ос 4 „Превенция и управление на риска от наводнения и свлачища“ на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.

През декември м. г. стартира тръжната процедура за извършването на проучвателно-проектантски работи и укрепване на свлачището при 72-ри км на първокласния път, в местността „Цървеняка“. Целта е да бъдат проучени инженерно-геоложките условия в района на свлачището, причините за активизиране и разработване на техническо решение за трайното възстановяване и укрепване на засегнатия участък, който е с дължина около 25 метра. Основните причини за проявените свлачищни процеси, според становището на експертите, е преовлажняване на откоса в следствие на паднали значителни количества валежи, геоложки строеж и геоморфоложки особености, нерегулиран отток от терените над откоса и др.

Индикативната стойност на поръчката за строителен надзор е 16 000 лв. без ДДС.

Офертите ще бъдат отворени утре – 16 февруари, в 14 ч. в сградата на АПИ.

 

Сподели в социалните мрежи

Автор на 15.02.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.