Нова инициатива за подобряване на административния капацитет при управлението на проекти, финансирани от европейски фондове

Прочетена: 28

Европейската комисия отправя покана за изразяване на интерес за участие в пилотен проект, който цели да помогне на управляващите органи в страните членки, да подобрят начина на усвояване на европейските средства.

Избраните кандидати ще бъдат консултирани по нов метод, основан на експертиза от Европейската Комисия, в сътрудничество с Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Благодарение на техническата помощ управляващите органи ще могат по-лесно да изготвят обширен план на действие с ясни цели, както и да приложат определените действия. Освен това проектът ще им позволи да се подготвят по-добре за следващия програмен период, след 2020 година.

Срокът за кандидатстване е до 9 април 2018г. Резултатите ще бъдат публикувани в края на същия месец. 

В периода 2014-2020 Европейските структурни и инвестиционни фондове изпращат над 450 милиарда евро до десетки хиляди бенефициенти. Този пилотен проект е част от мащабната инициатива на Европейската комисия да осигури ефективност в усвояването на европейски фондове в съответствие с документа за размисъл относно бъдещето на финансите на ЕС.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.03.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.