EП ще изложи визията си относно бъдещето след Брекзит

Прочетена: 39

Резолюция относно позицията на ЕП за отношенията между ЕС и Великобритания след Брекзит ще бъде обсъдена във вторник от 10.00 ч. българско време с главния преговарящ Мишел Барние.
В проекта на резолюция, подготвен от работната група на Парламента относно Брекзит и одобрен от Председателския съвет (съставен от председателя на ЕП и лидерите на политическите групи), се заявява, че споразумение за асоцииране между ЕС и Обединеното кралство би могло да предостави уместна рамка за бъдещи отношения.
В същото време в текста се подчертава, че дори близко асоциирани държави със сходно законодателство не могат да се възползват от облаги или достъп до пазара, подобни на тези на държавите – членки на ЕС.
Дебатът и гласуването (насрочени за сряда) ще се състоят в навечерието на срещата на държавните и правителствените ръководители на ЕС в Брюксел на 22 и 23 март, когато се очаква да бъдат приети насоките за преговорите за бъдещите отношения с Великобритания.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 12.03.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.