Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: Не приемайте ползите от ЕС за даденост

Прочетена: 36

Българският евродепутат Ева Майдел посрещна официално над 1000 стажанти, започващи работа в Европейските институции в Брюксел. Церемонията се състоя на 12 март 2018г. в пленарна зала на Европейския парламент и в откриването заедно с Ева Майдел участва Европейския комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич.

„В следващите месеци вие ще бъдете най-добрите посланици на Европа. Вашите инициативи и връзката с вашите страни ще ни помогнат да намерим нови и по-добри идеи при правенето на Европейски политики.“, окуражи стажантите Ева Майдел в речта си.

В адреса си към стажантите, българския евродепутат призна, че техният випуск съвпада с важни стъпки, които ЕС предстои да предприеме – намирането на решения по започналия дебат за бъдещето на Европа, рамката на бъдещите отношения с Обединеното Кралство и приемането на оставащото законодателство преди края на мандата на институциите през 2019г.

„Вие сте поколението, което е усетило реалните резултати от работата на Европейските институции – свободата да пътувате, учите и работите навсякъде в Европа. Не приемайте ползите от ЕС за даденост. Защитавайте ги с работата си и говорете за успехите.“ апелира Ева Майдел.

За четвърта поредна годна Ева Майдел е поканена да открие конференцията и да приветства младите професионалисти от цяла Европа. Два пъти годишно, Европейските институции приемат стажанти в редовните си платени стажантски програми със срок до 5 месеца. Селекцията на стажантите от всички държави-членки става със стриктна процедура, а първоначалния брой на кандидатите надвишава 15 000. Обикновено, профила на кандидатите е завършили студенти или студенти в последен курс от всякакви специалности, владеещи добре един от основните езици на Европейските институции.

Сподели в социалните мрежи

Автор на 13.03.2018. Категория Новини. Можеш да следиш всички коментари и промени по тази публикации през RSS 2.0. Можете свободно да коментирате тази публикация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.